Hányadik az istenigaza?

A költözésben az a legmenőbb, hogy olyan, mintha vele együtt te is és mindenki más, aki költözik, kicsit megújulna. Vagyis azok a polcok, amiket ki akartál pucolni, de nem volt kedved, vagy azok a dobozok, amik még az előző költözésről megmaradtak, és ki akartad rámolni, de nem volt kedved, a második költözésnél már biztos sorra kerülnek. Ha nem, akkor a harmadiknál.

A nagy családban az a jó, hogy tudják segíteni egymást és gyorsan történnek a dolgok, hogy van nagy autó és sok izmos férfi, akik pikk-pakk feldobigálják és lehajigálják az íróasztalainkat a teherautókról.

A honlapcsere és az előző költözés után, az új évet egy újabb költözéssel kezdtük. Sok változás előtt állunk még. Többek között azokat a leterített téglákat fogjuk hétfőn reggelente egyenként elhordani onnan valahova.

A ház, ahova költöztünk van, akit a kénosi házra emlékeztet, van, akiben a lakberendezői vénákat pezsdíti fel. És van, aki kimondhatatlanul örül az ablakoknak, van, aki leveri és nem akarja visszarakni a sötétítőt, van, aki nem fog leszállni a szőnyegről, amit be akarunk rakni a kanapé alá.

A lényeg, hogy minden a helyére kerüljön és az udvar, amit ez az autó kitakar, vagy elrejt, felteljen kiváló közös emlékekkel. Sőt előbb-utóbb a mágnestáblánk is fel fog kerülni a falra, és a kacsás gyászkép is, és a díjak is, és minden olyan tárgy is, ami a szerkesztőségnek a történetét képezi és, amit az újaknak mindig újra és újra el kell magyarázni.

Illetve tudjuk, hogy télen mindent nehezebb csinálni, mint nyáron, amikor nincs hideg, amikor nincs hó – de ha párban dolgozunk, akkor egyrészt gyorsabb, másrészt sokkal szórakoztatóbb.

És ha a főszerkesztő asztala és minden edény is a helyére kerül és a kanapé is befér az ablak alá, és egy kis kuckó is lesz annak, aki igényli, akkor az ezeregy dologból már csak kilencszáz kilencvenhét tennivalónk marad. De egy valami biztos, ha már minden kötél szakad, és ellehetetlenítik a szabad újságírást annyira, hogy földönfutók legyünk, egy költöztetőcég álláshirdetésére még mindig elmehetünk.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy néz ki az új szerkesztőség belülről, látogass meg és kövess be minket az instagramunkon.