Hangolj Marucza és Manole bődületes góljaival!

A képen látható Manole és Marucza és bődületes góllal köszönt be a riválisnak, illusztráció/GÁL ELŐD

Lazán gurított négyet legerősebb ellenfele otthonában a Székelyudvarhelyi FC – írják az udvarhelyi csapat legutóbbi, Pucioasa elleni, szombati bajnokijáról, holott mindennek lehet nevezni a csapat góljait, csak gurításnak nem.

A Mihai Ianc vezetőedző által pályára küldött Popa – Marucza, Merdariu, Kilyén, Criștiu, Savin, Guță, Petra, Manole, Bobea, Pop kezdőtizenegy a 3. liga rájátszásában mögöttük második Pucioasa ellen még hátrányba került a 19. percben, a negyvenedikben jött a varázslat, Marucza több mint 30 méterről akkora gólt lőtt az ellenfél hálójába, hogy „mindenki szája tátva maradt”, 1-1 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Az első játékrészben sok hibát ejtő udvarhelyiek a szünet után mezőnyfölényben játszottak, és ez már az 53. percben kifizetődött, Manole 20 méterről egy szabadrúgásból újabb szépségdíjas találattal szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Ekkor még nem tudtuk, Manole lábában még volt egy gól. Egy szép Criștiu-Petra-Pop összejáték után, utóbbi lövését védte a kapus, a játékszer így került eléje, és 8 méterről nem is hibázott, megduplázta góljainak számát. Miután kényszerű kapuscserét hajtottak végre a hazaiak, az előbb még hibázó Pop végül a cserekapust avatta fel, meglőve csapata negyedik gólját. Tizenegyesből még szépített a hazai Pucioasa, közelebb kapaszkodni nem tudott, 2-4-re nyert a Székelyudvarhelyi FC.

A mérkőzést a fotbaljudetean.info élőben közvetítette, így ez visszanézhető, ajánljuk is visszanézni, legalább a bődületes gólokat. Az SzFC góljaihoz csupán bele kell tekerned a felvételbe: a 47. percig, ha Marucza hatalmas gólját akarod megnézni, Manole első gólját 1 óra 13 perctől, a másodikat 1 óra 20 perctől, Pop találatát 1 óra 27 perctől láthatod.

Győzelmének köszönhetően négy fordulóval a rájátszás vége előtt tíz pontosra duzzadt az udvarhelyiek előnye a tabellán.

Következő mérkőzésüket kedden, március 3-án 18 órától játszák a sétatéri stadionban. Egy esetleges győzelem esetén legrosszabb esetben is 10 pont maradt az előnyük, de már csak 3 forduló lesz hátra, így eldőlhet, hogy ők végeznek csoportjuk rájátszásának első helyén, ugyanis Pucioasa három forduló alatt – ha ők minden mérkőzésüket megnyerik, az udvarhelyiek meg minden mérkőzésüket elveszítik – csupán 9 pontot tud hozni Mihai Ianc együttesén.