Hangolj a gitárfesztiválra!

Vajda Beáta és Forgács Rudolf, fotó: SZÉK weboldala/VERES NÁNDOR

Ha kicsiben is, de beindult az udvarhelyi fesztiválélet: szeptember első hétvégéjén a Siculus Fesztivált rendezték meg, a másodikon az UFF egy többnapos rendezvénnyel ünnepli harmincadik születésnapját, és ugyanekkor szervezik a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivált is.

Az első napon, szeptember 9-én 19 óra 30 perctől kezdődik a műsor, ahol helyi és külföldi meghívottak gitárjátékát is hallgathatjuk, a Palló Imre Művészeti Líceum diákja, Forgács Rudolf mellett a román nemzetiségű Ioan Antonio Adrian Josan és két olasz gitáros lép fel: Nino D’Amico és Flavio Nati.

A következő napon, csütörtökön is ugyanekkor kezdődik a program. Tudor Gliga, Ana Maria Bibescu és a Duo Celeste koncertje mellett ekkor is helyet kapott a programban a Palló egyik diákja, Vajda Beáta. Csütörtökön alternatív programmal is készültek a szervezők: az UFF-napok részét is képező Radu Vâlcu Quartet koncertjét a Haáz Rezső Múzeumban lehet meghallgatni 20 órától. A részvételhez az ide kattintva elérhető űrlapot kell kitölteni, ugyanis korlátozott a résztvevők létszáma.

A harmadik napon, pénteken Vaja Beáta és Forgács Rudolf közös koncertje után Prózsa Rékát, a francia Cassie Martint, és a dán Jonas Egholmot lehet meghallgatni, majd szombaton, szeptember 12-én Filep Zétény, Cosmin Mariciuc és a francia Samuelito gitárjátékával zárul a négynapos koncertsorozat.

A koncerteket a Kis Szent Teréz Templomban rendezik, a belépés ingyenes.

Illusztráció:  unsplash.com/JEFFERSON SANTOS