Hamis jogsiért és hamis rendszámért is büntettek

Büntetőeljárást indított a rendőrség vezetési engedély nélküli és hamis rendszámokkal történő vezetés miatt két különböző esetben ugyanazon a napon Székelyudvarhelyen – derül ki a rendőrség február 7-ei közleményéből.

Február 6-án, körülbelül 11:30-kor, a székelyudvarhelyi rendőrség járőre a forgalomban állított meg egy autót, amit egy 53 éves, székelyudvarhelyi férfi vezetett, aki magyar hatóságok által kiadott vezetői engedélyt mutatott fel a rendőröknek.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a bemutatott vezetői engedély egy másik személynek volt kiállítva. Emellett a román rendőrség adatbázisaiban végzett lekérdezések során kiderült, hogy az autó vezetőjének nincs vezetői engedélye semmilyen járműkategóriára. Ellene jogosítvány nélküli járművezetés miatt indult büntetőeljárás.

Ugyanezen a napon, körülbelül 17:00-kor, Farkaslakán állítottak meg egy 27 éves férfit, akinek a járművére Németország hatóságai által kiadott rendszámok voltak felhelyezve, ám az ellenőrzések során kiderült, hogy más rendszámok voltak ezek, mint amelyeket a német hatóságok rendeltek a járműhöz. A rendőrök hamis rendszámokkal történő járművezetés gyanújában folytatják az eljárást.