Hamis eurósokkal akart fizetni, lebukott

Tetten értek szombaton a rendőrök egy 25 éves Beszterce-Naszód megyei fiatalt, amint hamis euróbankjegyekkel próbált meg fizetni. A gyanúsított hatósági felügyelet alá került. – írja az Agerpres.

A Maros megyei rendőrség vasárnapi közleménye szerint a fiatal hamisított 50 eurós bankjegyeket szeretett volna pénzpiaci forgalomba helyezni, amikor rajtaütöttek.

Tettenérése után a hatóságok három helyszínen tartottak házkutatást Maros, illetve Beszterce-Naszód megyékben. A közlemény szerint a házkutatások során egy személygépkocsit, 126 darab 50 eurós bankjegyet, három mobiltelefont és dokumentumokat foglaltak le a rendőrök.

A gyanúsítottat szombaton 24 órára őrizetbe vették, később a marosvásárhelyi bíróság elrendelte a fiatal hatvan napos hatósági felügyelet alá helyezését.

A rendőrség arra kéri a Maros és Beszterce-Naszód megyei polgárokat, akik a napokban 50 eurós pénzjegyekhez jutottak különböző tranzakciók során, hogy minél hamarabb ellenőrizzék hitelességüket az erre felhatalmazott intézményekben.