Halasztgatják a roncsautó program első kiírását

Harmadik alkalommal halasztja el a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) a jövő évi roncsautó program meghirdetését, ezúttal 2023 első felére ígérik a bejelentést és a felhasználói fiókok létrehozását – közölte szerdán az AFM. 

A közleményében azzal magyarázzák az újabb halasztást, hogy egyszerűsíteni és decentralizálni akarják a környezetvédelmi alapból finanszírozott projektekhez való hozzáférést, a helyi önkormányzatok is részt vesznek ezentúl az elbírálásban. Ezek közé tartozik a helyi roncsautó program is, amely kezdetének időpontja előbb szeptember 23. volt, aztán október 14., most már 2023.

A szerdai közlemény szerint 2023 első felében hirdetik meg a programot, illetve hozzák létre a jelentkezéshez szükséges felhasználói fiókot – a benyújtások időszakáról és módjáról az AFM elnöke határoz majd. A programra fenntartott keret kimerüléséig lehet majd feltölteni a platformra a kérelmeket. Az autótulajdonosok 3.000 lejes utalványban részesülnek minden bezúzott, 15 évnél idősebb gépjármű esetében.

Agerpres