Frissítve: Ez lehetett a halálos tűzvész oka Temesváron

Szénné égett négy kiskorú gyermek szerda késő este Temesváron, miután lakásukban tűz ütött ki. A legkisebb gyerek 4 hónapos, a legnagyobb 6 éves volt – írja az Agerpres.

Egy szemtanú szerint a lakásban a négy kisgyerek 14 éves testvérük felügyelete alatt volt, a szülők nem tartózkodtak otthon. A kétrészes lakásban összesen kilencen voltak, öt személy orvosi ellátásra szorult, közülük négyet kórházba szállítottak.

A Realitatea szerint szerda este 23 órakor hívták a 112-es sürgősségi számon a tűzoltókat a többlakrészes házhoz, ami kigyúlt.

A kisgyermekek aludtak, a nagytestvér pedig egy másik szobában volt, így későn vette észre a bajt, rosszul is lett, de „utolsó erejével” sikerült értesítenie a szomszédokat. A tűzoltás közben hazatérő szülőket sokkos állapotban szállították be. A másik lakásból 15 macskát mentettek ki, akikre egy öregasszony vigyázott.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást.

Frissítés (17.20):

Elena Megherea, a Temes megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a helyszíni vizsgálatok arra engednek következtetni: a tűz egy hibás kémény miatt ütött ki.