Halálos gázolás volt Máréfalván

Kedden, február elsején este 20 óra 15 perc körül történt Máréfalván a baleset, melyben egy 44 éves férfi életét vesztette.

Állt a sor, amíg tartott a mentés és a helyszínelés. Fotó: Balázs Zoltán (Facebook)

Egy Bihar megyei 22 éves fiatal Máréfalván, a főúton gázolta el a máréfalvi férfit, aki gyalog közlekedett az úttesten. A férfi nem élte túl a balesetet, a sofőr alkoholtesztje negatív lett, az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indul eljárás – közölte a Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője, Maria Plumbu.

A baleset helyszínére a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija is kiszállt, de a mentősök nem tudták megmenteni az áldozat életét. Szemmel látható láb- és fejsérülése nem volt, de az ütközés következtében olyan súlyosan sérült a mellkasa, hogy a halálát okozta – tudtuk meg dr. Domokos Ivántól, a Hargita Megyei Mentőszolgálat orvosigazgatójától.

Nem ez volt az egyetlen baleset a napokban:

január 30-án, vasárnap 13.30 óra tájt egy udvarhelyi 22 éves nő nekiment autójával egy parkoló autónak, majd a jobboldali sáncba borult a Templom utcában. A sofőr megsérült, így gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás ellene, a baleset idején nem volt ittas állapotban, közölte a rendőrség. A körülményeket még vizsgálják, mondta a szóvivő, valószínűleg megcsúszhatott az autó, pont aznap volt egy erős hóvihar a városban.