Halálos baleset Máréfalvánál

fotó: Jakab Zsolt, Udvarhelyszéki Közlekedési Info

Két autó ütközött össze Máréfalva és Fenyéd között csütörtök korareggel, értesítette a sajtót WhatsApp üzenetben 7:16-kor a katasztrófavédelem sajtószóvivője. A balesethez a katasztrófavédelem egy, a sérültek kiszabadítását célzó speciális járművet és egy rohammentőt küldött, ezen kívül a mentőszolgálat is a helyszínen tartózkodott.

Az egyik autóban a sofőrnek nem volt szüksége orvosi ellátásra. A másik járműben viszont az 54 éves autóvezető pánikrohamot kapott és vállfájdalmakra panaszkodott, őt kórházba vitték, egy 44 éves máréfalvi hölgyet, az utasát a megyei mentőszolgálat munkatársai próbálták újraéleszteni, de 7:54-kor arról értesítettek, hogy sajnos elhunyt.

Szemtanú szerint egy autó Máréfalva irányából jött, átcsúszott az út túloldalára, és az Udvarhely felől érkező jármű elütötte.

Frissítés, 9 óra 30 perc:

A rendőrség mindkét sofőrt tesztelte, egyikük sem fogyasztott alkoholt.

Vizsgálatot indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt, számolnak be a közleményben a Hargita Megyei Rendőrség munkatársai.

Megerősítették a szemtanú által mondottakat is: az az autó, amelyikben ketten ültek, megcsúszott és összeütközött a másik kocsival, amelyik az ellenkező irányba haladt.