Halálos baleset az ülkei eltérőnél

Fotó: Geréb Szilárd

Hétfő este, fél nyolc körül egy parajdi 41 éves férfi furgonjával Farkaslaka irányába haladt, amikor a Szejkefürdőt elhagyva, az ülkei eltérőnek nevezett kanyarban nekiütközött a szemből érkező nyergesvontató oldalának. Az ütközés miatt a kocsi lesodródott az úttest jobb szélére, sofőrje pedig több súlyos sérülést szenvedett. A helyszínre érkező tűzoltók, rohammentősök kiszabadították a kocsiból, majd a mentőszolgálat munkatársai próbálták újraéleszteni, elsősegélyben részesíteni, de sajnos nem sikerült, számolt be róla Gheorghe Filip, a megyei rendőrség sajtószóvivője.

Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat vezetője portálunknak elmondta, hogy a férfinak az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak, nagyon be volt szorulva, összetörve, zúzódva. Utólag kiderült, az elhunyt férfinak két utasa is volt, akik a helyszínről a baleset után eltűntek, egyikükhöz, egy 46 éves korondi nőhöz azonban később kihívták az udvarhelyi mentőt. A hölgyet lépszakadás gyanújával a csíkszeredai sebészetre vitték.

A baleset körülményeiről a hivatalos rendőrségi kivizsgálás még zajlik. A helyszíni vizsgálatok alapján úgy tűnik, a furgon áthaladt a záróvonalon a szemközti sávra, és a nyergesvontató hátsó részének csapódott.  A nyergesvontatót vezető 62 éves Csíkszentmárton községi férfi nem volt ittas – jegyzi meg a Hargita megyei rendőrség kedd reggel kiadott közleményében.