Halálos autóbaleset is történt

Az átlagosnál könnyebbnek mondható hete volt a mentősöknek, hosszú idő óta először nem szerepel hipotermiás eset a heti statisztikájukban, de azért így is volt bőven, amin dolgozniuk. A megyében hat autóbaleset történt, ezekben összesen heten sérültek meg, egy ember életét vesztette, tudtuk meg a megyei Mentőszolgálat munkatársától.

Megint sok volt a magas vérnyomással küzdők száma az elmúlt héten, összesen negyvenhárom személy szorult emiatt a mentősök segítségére. Negyvenegyen nehézlégzéssel küzdöttek – derül ki a statisztikából. Különböző szívproblémákkal huszonhét személyt vittek be, szívinfarktust hárman kaptak. Az átlagnál magasabb volt a lázas esetek száma is, ötvenhat alkalommal volt szükség a mentősök beavatkozására, agyvérzést tizenkilenc ember szenvedett.

Különböző traumák miatt huszonnyolcan kerültek a mentőbe, epilepsziás rohamot öt ember kapott, asztmás rohama csupán két személynek volt az elmúlt egy héten. Pillanatnyi elmezavarban szenvedő emberhez tizenhatszor hívtak mentőt, rángógörcs miatt pedig tízszer kellett közbelépniük a szakembereknek.

A gyomorrontás is többek életét megnehezítette, tíz személy került a mentőbe emiatt, további hét esetben pedig tápcsatornai vérzésben szenvedő emberhez hívtak segítséget. Különböző csonttörések miatt pedig hatan kerültek kórházba, kilencen kómába estek. Közterületről tizenegyszer riasztották a mentőt.

Hét embernél lépett fel valamilyen allergiás reakció, gyógyszermérgezést ketten kaptak. Tizenhét szülő nőt szállított a mentő a kórházba, huszonhatan elájultak, hatan ittas állapotban kerültek a szirénázó autóba. Két sárgaságos esetet is azonosítottak a mentősök múlt héten.

Kilenc alkalommal halálesethez riasztották a mentőket, két másik esetben sikerült újraéleszteni a bajba jutott személyeket. Nem sikerült megmenteniük azt a személy, aki önakasztással vetett véget életének.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 telefonszámon, vagy írjon e-mailt a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com címre.