Halálos áldozata is van az összeomlott bentlakásnak

Hétfő estig folyt a keresése annak a negyedik áldozatnak, akit maga alá temetett a Tamási Áron Gimnázium délután beomló épületrésze: bár félórán át zajlott a mentők harca az életéért, a fiú nem élte túl a balesetet.

fotó: EGYED Ufó Zoltán

Délután 18 óra körül már három lányt sikerült kimenekíteni a romok alól, egy negyedik, fiú áldozat keresése azonban tovább folytatódott. 18 óra 22 perckor a mentők rátaláltak a negyedik áldozatra.

A mentősök hordágyon hozták ki a fiút, aki nem volt eszméleténél, újraélesztése és a szívmasszázs már a bentlakás lépcsőjén megkezdődött. A fiút ezt követően a mentőautóba szállították, ahol tovább folytatták az újraélesztést. A mentősök félórán át küzdöttek az életéért, ám eredménytelenül

A helyszínen Dr. Ambrus József közölte a rossz hírt: a kisfiú életét vesztette.

Ambrus doktor szerint a kisfiú túl sokáig volt a romok alatt, szétnyomta a törmelék, a tüdeje televolt homokkal, porral, le sem tudták dugni a csövet a lélegeztetéshez. Ugyanolyan állapotban volt, amikor megtalálták, mint most, akkor sem szuszogott és most sem – nyilatkozta egy másik mentős a helyszínen levő kollégánknak.