Haladékot adnak az adóbevallásra

A kormány meghosszabbítja a magánszemélyek adóbevallásának leadási határidejét, és kedvezményt is kapnak azok, akik addig be is fizetik a teljes összeget – jelentette be kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A magánszemélyek jövedelmi adójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló nyilatkozatot március 15-e helyett július 31-ig lehet leadni, kizárólag az anaf.ro weboldalon. Ugyaneddig a határidőig lehet rendelkezni az adó két százalékáról, ha civil szervezetnek ajánlják fel, vagy 3,5 százalékáról, ha magánösztöndíjat nyújtanak. Akik 2019. július 31-ig a teljes adóösszeget be is fizetik, 5 százalékos kedvezményt kapnak – közölte Dăncilă a keddi kormányülés elején.

Az egységes nyilatkozatot azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik jövedelmet valósítanak meg Romániában és/vagy külföldön, és akik kötelesek jövedelmi adót és társadalombiztosítási járulékot fizetni utána. Azoknak is be kell nyújtaniuk a nyilatkozatot, akiknek nincs jövedelmük, de úgy döntöttek, hogy önként fizetik az egészségbiztosítási járulékot.

agerpres.ro