Hajdó Csaba is indul az RMDSZ előválasztásán

Hajdó Csaba is jelentkezett az előválasztásra, melyet április 7-én tart a szövetség helyi szervezete, olvasható a székelyudvarhelyi RMDSZ hétfő koraesti Facebook-bejegyzésében.

Hajdó Csaba István vállalkozó, az ALT Technologies Kft. igazgatója, melyet farkaslaki légzsákgyárként ismer a helyi közbeszéd. Negyvenes éveiben jár, négy gyermek édesapja, házas. Egyetemi éveiben a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke volt, majd egyetemi oktató, az akadémiai közeget váltotta a vállalkozóira, amikor hazaköltözött családjával Székelyudvarhelyre. A közéletben nagyjából azóta részt vállal, 2008-ban az akkor alakult Zöld Párt listavezetőjeként nyert mandátumot a városi képviselőtestületben, majd rövid szünet után ismét színre lépett, ezúttal az Erdélyi Magyar Néppárt keretében.

A 2016-os helyhatósági választásokat megnyerő EMNP-MPP (A koalíció) politikai szövetség színeiben önkormányzati képviselői mandátumot szerzett. 2020-ban azonban már nem indult Gálfi mellett a Szabad Emberekkel. Bár láthatóan sokáig kerülte ezt a lépést, az előválasztáson való részvétele érdekében

RMDSZ-taggá kellett válnia. De miért?

Mint telefonon elmondta, nem polgármesternek indul, hanem a helyi tanácsosi mandátumot célozza meg, mert „nem nagyon látom, hogy lenne más út az udvarhelyi közélet rendbeszedésére, az RMDSZ elnökségében egy viszonylag pragmatikus, szimpatikus társaság gyűlt össze”.

Azért az RMDSZ színeiben méretteti meg magát, mert egy működő rendszerbe szeretne becsatlakozni, és az évek során látta, hogy a csak helyi jellegű próbálkozások valahogy nem tudják a szándékaikat érvényre vinni bármilyen képzett, jószándékú és jóakaratú tagjaik is legyenek.

Hajdó szerint az előválasztás egy határozottan pozitív fejlemény, az utóbbi évtizedek legnagyobb előrelépése szerinte a helyi RMDSZ-nek, és az udvarhelyi közéletnek, mert nem ismeretségi alapon, kulissza- és pártérdekek alapján dől el az, hogy ki kerüljön fel a párt listájára.

Arra, hogy van-e konkrét célja, és mi lenne az, nem kívánt válaszolni. Pragmatikus ember lévén nyilván vannak konkrét elképzelései a jövőt illetően, de „azt úgy illik, hogy az előválasztás után felálló csapattal beszéljük meg”, hogy mik lesznek a közös tervek.