Ha újra itt a nyár, és meleg az idő

Fotó: Lőrincz Csaba

Várni kell még a városi strand megnyitására, de folyamatban vannak a munkálatok, gyakorlatilag csak a jó idő hiányzik – tudtuk meg Zörgő Noémitől, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől.

Mint elmondta, a kicsi medencét teljesen újra fogja festeni egy szakcég, eddig az eső miatt nem kerülhetett erre sor, mert két száraz napra volna szükségük, hogy elvégezhessék a munkát. A fűnyírást, takarítást, a csapok kicserélését, korlátok lefestését a hivatal végzi, és remélik, hogy az időjárás a hét folyamán kedvezően alakul, és befejezhetik.

A tervek szerint június második hetében már nyitna a városi strand, viszont nem szeretnék azt, hogy a kicsi medencénél még festeni kelljen, mert „nem is kellemes, nem is egészséges”, illetve a medencék feltöltéséhez is alapvető feltétel a jó idő.

Mint ismeretes, a strandot továbbra is a hivatal műszaki osztálya fogja működtetni, mivel a legutóbbi ülésén a helyi tanács elutasította, hogy a Városi Sportklub vegye át ezt a feladatot. A nyitvatartási programra és az árakra még visszatérünk, amint a városháza bejelenti a nyitás időpontját.