Ha többre vágysz az egyetemnél

Ősszel első egyetemi évüket Kolozsváron kezdő diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Az MCC juniorképzése a Kolozsvári Egyetemi Programjának (KEP) első állomása, egy egyéves tehetségprogram. A hagyományos felsőoktatást kiegészítő képzés célja, hogy „magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak” . A hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére minden diáknak felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelvórákat biztosít a program.

A képzésre felvételt nyert hallgatóknak továbbá karriertámogatást nyújtanak, illetve különböző nemzetközi ösztöndíjlehetőséget is. Emellett összetartozást erősítő programokra és táborokra is számíthatnak a jelentkezők.

Az érdeklődők július 30-áig, péntek éjfélig adhatják be pályázatukat. A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó hallgatók térítésmentesen képezhetik magukat, és igényelhetnek szállást az intézmény bentlakásában.

A jelentkezőknek szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg az előbbi egy – előre megadott témákból való – kiselőadást és egy rövid képességfelmérő beszélgetést jelent egy felvételi bizottság előtt, addig az írásbelin logika- és szókincstesztet kell sikeresen teljesíteni.

A juniorképzés után a hallgatóknak lehetőségük nyílik jelentkezni a KEP második állomására, a szeniorképzésre. Ez tulajdonképpen egy „interdiszciplináris képzés, ahol a humán és reál tudományok területén tanuló kiemelkedően tehetséges hallgatók megismerhetik egymást, tovább gazdagíthatják tudásukat és becsatlakozhatnak különböző szakmai projektekbe”.

Bővebb információt itt találsz.

Kiemelt fotó: MCC Kolozsvár (Facebook)