Ha színházba mennél a hétvégén

Három színházi előadás közül választhatunk a hétvégén: egy fekete komédiát, egy improvizációs előadást és egy kocsmaszínházi előadást tartogat a Tomcsa Sándor Színház hétvégi kínálata. A helyszínek is változatosak lesznek, kimozdítanak a művelődési ház falai közül.

Előbb Afterparty, aztán parti

Pénteken, november 4-én este 19 órától még a pénteki parti előtt Afterpartyra hívnak a társulat színészei a művelődési házba.

Fotó: Afterparty, Tomcsa Sándor Színház Facebook-oldala

Az amerikai rendező, Andrew Hefler készítette előadás teljes mértékben improvizáción alapul: tizenkét színész biztosan ott lesz, de ami ezután jön, az még nekik is meglepetés. Az egyetlen biztos szál a történetben az, hogy minden alkalommal egy közösségi esemény utóbuliját kell reprodukálniuk. Minden egyébről a színpadon szereznek tudomást, és helyben kell rögtönözniük, ezért minden este más valami sül ki belőle, az előadás tehát több alkalommal is megtekinthető. Az Afterpartyról bővebben itt olvashatsz.

Leenane szépe

Szombaton két előadásra és két helyszínre várják a közönséget a színészek.

A Tomcsa Sándor Színház színészei este 19 órától a művelődési ház színpadán a Leenane szépe fekete komédiát játsszák.

A darab egy asszony és negyvenéves vénleánya kapcsolatát dolgozza fel, akik egy lepattant házban élnek együtt immár négy évtizede. „Ám bármiféle szerelem vagy emberi kapcsolódás reménye veszélybe sodorhatja anya és lánya gyűlölettel terhes, végzetes magányt oldó együttlétét. Életekről döntő üzenetek és levelek lelik halálukat itt. Közben megy a tévé. És a falak mögött zajlik a kopár, történések nélküli vegetáció morbid izgalma. Majd a tragédiába torkolló kegyetlenség. Két élet, amely örökre egybefonódott. Egymásnak gátjai, mégsem létezhetnek egymás nélkül. Akkor hát mi legyen?“ – írják az előadás Facebook-eseményében.

Aznap ugyancsak 19 órától kocsmaszínházi előadásra is hívják a közönséget, a Mokka kávéházba, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház játékára. A Portugál című, Tóth Árpád rendezte kocsmaszínházi előadás Igrácson játszódik, ahol megállt az idő. A helyi kocsma az egyetlen közösségi tér, találkozások helye. Mi, a nézők nem szemlélői vagyunk a történéseknek, hanem részesei, mert olykor mi magunk is ebben a megállt időben, ebben az alkoholgőzös világban, a saját tehetetlenségünk csapdájában élünk… Az előadásról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Aki lemaradna a szombati Portugál kocsmaszínházi előadásról, annak vasárnap újra játsszák a Mokkában, ugyancsak este 19 órától.

Mindhárom előadásra a színház jegypénztárában kell helyet foglalni és jegyet vásárolni elővételben, hétköznapokon 11–14 és 15–17 órák között. Érdeklődni a 0743-212-131-es telefonszámon lehet.