Ha szeretsz futni és szereted a kihívásokat

Fotó: a Feel Good Team Facebook-oldala

Nyilvánosan, a tágabb futóközösség számára is meghirdeti a Hargita Challenge nevű kihívását a Feel Good Sportegyesület. A csapat tagjai több télen keresztül rendszeresen futottak ki a Madarasi Hargitára, két éve először nyilvánosan is meghirdették a kihívást, ami leírásuk szerint annyira ösztönzően hatott minden futóra, hogy egyértelmű volt, „ezután minden év első hónapjai erről fognak szólni”, és így idén harmadjára is megrendezik az eseményt.

A kihívás teljesítéséhez január 14. és május 1. között kétszer, ötször, tízszer vagy tizenötször kell kifutni a Madarasi Hargitára és vissza. A Csíkszereda és Gyergyó vidéki futók külön kérésére beleszámít az is, ha a Hargita-hegység valamely részén teljesítik a szaladást, betartva a minimális távot és szintemelkedést, amit egy futás alkalmával teljesíteni kell. Eszerint az egyszeri futás nem lehet kevesebb mint 18 kilométer 700 méter szintemelkedéssel. Az egyszeri futás időtartama nem tarthat tovább mint 3 óra 30 perc, amibe a kisebb szüneteket nem számolják bele – írják még a szervezők.

Azt is kiemelik, hogy két teljesítés között minimum 36 órának kell eltelnie, és egy héten maximum két futást számítanak érvényesnek. A séta a terepfutás szerves része, így természetesen az is engedélyezett, az azonban fontos, hogy a szaladásokat rögzíteni kell egy GPS adatrögzítős eszközzel: telefonos applikációval, sportkarórával, stb. A rögzített futás adatai nyilvánosak, leellenőrizhetőek kell, hogy legyenek, és ennek a linkjét az itt található táblázatba kell feltölteni – jelzik.

Az útvonalat és a teljesítési időpontot a fentebb jelzett időintervallumban mindenki maga választhatja meg, de a szervezők ajánlanak néhány útvonalat: az Ivó végi sorompótól vagy Szentegyháza végétől Madarasi Hargitára, a panziókig vagy a csúcsig és vissza, a Hargitafürdő környékén, vagy Madaras falu és a Fertő nyereg között.

A kihívás időszaka alatt a kihívást szervező futóközösség tagjai kisebb-nagyobb csoportokban fogják teljesíteni a futásokat, amelyek pontos időpontjait közölni fogják az erre létrehozott Facebook-eseményben, így ezekre bárki csatlakozhat. Arra is buzdítják a teljesítőket, hogy amennyiben valaki szeretné, hogy futásai alkalmával más is csatlakozzon hozzá, posztolja a programját ugyancsak az eseményben, „egyeztessetek időpontot, találkát és uccu neki”.

A teljesítők egyedi pólót, esetleg érmet is kérhetnek, amelyet gyártói áron vásárolhatnak majd meg, erről később ígérnek pontosabb infókat a szervezők, akiket nyugodtan lehet keresni további kérdésekkel is szintén a Facebook-eseményben, vagy a szevező Feel Good Team oldalnak küldött üzenetben.

Nem szeretnénk, ha bárki túl nagy falatot vállalna, ha bárki versenyként fogná fel, ha bárki kockáztatná saját egészségét a teljesítés érdekében – hangsúlyozzák.