Ha szebbé tennéd valaki karácsonyát

December az adományozás fő időszaka. Ha neked is lapul a szekrény aljában, garázsban, gardróbban egy pár zacskó, zsák tele ruhákkal, cipőkkel, esetleg finomságokkal, vagy van a pénztárcádban valamennyi pénz, amivel gyerekeknek, kisállatoknak, rászorulóknak tennéd szebbé a karácsonyát, akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttünk neked néhány lehetőséget. 

December 15-éig, csütörtökig a Városháza tér 4. és a Bethlen utca 90. szám alatti FruitSun&Bronz Szoláriumokba, valamint a Bethlen 34. szám alatt az ArtBogi szalonba is várják a csomagokat 5 és 15 év közötti gyerekek számára. Minden jöhet, amiről úgy gondoljuk, hogy „használható”, akár játék, akár édesség is, tudtuk meg az akció kezdeményezőjétől, Tamás Tündétől. Ezeket a Sófalvi Reménység Alapítvány gyerekeihez jutattják majd el. Ha nem megy valami jól a csomagolás, szívesen segítenek a „szolis csajok”.

Egyszerre kaphatsz és adhatsz

a Babeș–Bolyai Tudományegyetem székelyudvarhelyi óvó- és tanítóképző tagozatának jótékonysági vásárán. Itt használt ruhaneműket, kézzel készített termékeket, ékszereket, könyveket vásárolhatsz, az ezekből befolyt összeggel pedig egy küküllőkeményfalvi rászoruló családot támogatnak majd, akik októberben veszítették el édesapjukat, a megmaradt termékeket válogatják (életkor/ nem szerint) és szétosztják.

Tárgyi adományokat is elfogadnak, ezeket később dobozokba gyűjtik, és rászoruló családoknak ajánlják fel a Budvár negyedben.

A vásár december 15-én, csütörtökön lesz, 11 órától kezdődik és 18 óráig tart az UFF konferenciatermében, amit a Kossuth-udvarban keress.

Kettő az egyben: jótékonysági koncert

December 17-én, szombaton 19 órától koncerttel egybekötött adománygyűjtést rendez A Tegyünk Egymásért Egyesület és a Summer Music Session – Erdélyi Tehetséggondozó Program a székelyudvarhelyi Bocskai István Közösségi Házban. Az est fellépői helyi kis- és nagyiskolások lesznek. A befolyt összeg egészét hátrányos helyzetű, rászoruló családok számára ajánlják fel.

A zetelaki gátnál

a Sweet Harmony nevű palacsintázóba várnak. Annyi a dolgod, hogy keresel egy üres cipősdobozt, megtöltöd ajándékkal, ráírod, hogy hány éves és milyen nemű gyereket szeretnél vele megajándékozni, és elviszed hozzájuk. A csomagokat a Szent Ferenc Alapítvány számára gyűjtik, írják a Facebook-oldalukon.

Ugyanitt arra kérnek, hogy a csomagokba ne kerüljön gyümölcs, konzerv, törékeny tárgy vagy romlandó étel. Legfrissebb posztjukban pedig arra figyelmeztetnek, hogy már csak a nagyobb, 15-18 éves gyerekek számára gyűjtenek csomagokat, a kisebb korosztály részére már annyi gyűlt, hogy úgy vélik, nincs szükség többre. A csomagokat december 16-áig, péntekig várják 11 és 17 óra között. Bónusz: ha az ajándékcsomagot egy 10 évnél fiatalabb gyerek készíti el, akkor őt a Sweet Harmony megajándékozza egy óriási palacsintával.

Négylábúakon segítenél inkább?

Az is lehetséges. December 17-én, szombaton a Kaufland parkolójába várják 9 és 14 óra között azokat, akik az éhező, gazdátlan állatoknak segítenének. Az összegyűjtött kölyök és felnőtteledeleket az Ebremény és a Hopeland állatai kapják, de azt ígérik, az összegyűlt eledelből igyekeznek másoknak is adni, akik ugyancsak gazdátlan állatokon segítenek.