Ha nincs, de szeretnél munkahelyet

A kép illusztráció

A Márton Áron Ifjúsági Házban a helyed péntek, október 14-e délelőtt 9 órakor, ha nincs, de szeretnél munkahelyet. Az állásbörzén ugyanis legalább 108 állásból lehet majd választani. A Hargita Megyei Munkaerőelhelyezési Ügynökség (A.J.O.F.M.) állásbörzéjéről az ügynökség munkatársát, Jánó Edit Andreát kérdeztük.

Évente két állásbörzét szerveznek:

egyet áprilisban – mivel egyes területeken, mint az építészet, mezőgazdaság ekkor indul meg a szezon – és egyet októberben, elsősorban a frissen végzettek számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak őket várják a börzére, hangsúlyozta. 

Összesen 11 cég hirdet 108 munkahelyet – ez, ami már biztos. De többen is lehetnek, mondta Jánó, csütörtökön négyig még várják az álláshirdetők jelentkezését. 

Főleg a textil-, élelmiszer-, vendéglátóipar területén kínálnak állásokat, de vízgázszerelőket és elárusítókat is keresnek. A felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek mindössze öt állást hirdetnek: élelmiszeripari-, textilipari-, villamos- és szerelőmérnökökre, illetve dizájnerre lenne szükség.

Az A.J.O.F.M. munkatársa azt tanácsolja, az érdeklődők időben érkezzenek, „több mint két óra türelme a cégeknek nem nagyon szokott lenni” , úgyhogy a kilenc órakor induló börze valószínűleg tizenegy óráig tart majd.