Ha nem borkánba, hanem a szádba tennéd!

fotók: Sata Zalán

Hamarosan kezdődik az uborkaszezon, mikor sokan uborkát, a politikusok pedig magukat rakják el egy időre. Ha nem borkánba, hanem a szádba tennéd, akkor jó cikkre kattintottál, azt puhatolóztuk Udvarhelyen, hogy melyik vendéglátói egységben milyen uborkás fogásokat ajánlanak.

Ha betérsz a Zsebcaféba, és hígan szereted az uborkát, valamint nem bánod az ízek keveredését, akkor a Detox megfelelő lehet számodra. Elmondásuk szerint a 14 lejes smoothie-juk ízvilágában a zeller és az uborka regnál.

A Szarvas Étteremben és a Tiltott Csíki Sörözőben a jércemellsalátát javallották. Az első helyen 28 lejt, az utóbbiban pedig 16 lejt kell otthagynod, ha fiatalon szereted, nem pedig kotlón.

Hogyha érezni akarod, ahogy a savanyú uborka marháskodik a nyelveden, lépj be az Elemózsiába, és kérj egy hamburgert, a menüben nem csak egyfélét találsz.

A Schwarz Bistro az e heti étlapjuk 45 lejes, Kijevi csirkemell, konfitált fokhagymás krumplipüré, szecsuáni uborkasaláta nevű főételét ajánlotta. Igen, ez egy fogás, ne ijedj meg a hosszú és bonyolult névtől.

Dresszinget ajánlottak az 523 étteremben, pontosabban dzadzíkit, ismertebb átírása szerint tzatzikit. Azt mondták, gyros tálra szokták rakni, de bármivel lehet fogyasztani.

Uborkás kedvedben mehetsz a Laguna Pizzériába, hiszen itt még díszítésnek is használják karikákra vágva, sőt, elmondásuk szerint a szakácsnő a szemeire szokta tenni, hogy ne tűnjön fáradtnak. A zöldséget pizzafeltétként nem kérheted, de megtalálhatod salátáikban, gyros táljaikban, savanyúságaikban, az utóbbiban ecetesen.

Egy letargikus napon gondjaidat elűzhetik a Gondűző savanyúságai, például az ecetes vagy kovászos uborka, esetleg a görög saláta.

A Jámbor Tehén 44 lejes, dupla cheeseburgere dupla élvezetet kínálhat, főleg, hogy savanyú uborkát is tartalmaz.

Amennyiben nem szereted, ha más foglalkozik az uborkáddal, esetleg mama elküldött vásárolni, akkor elmehetsz a piacra, vehetsz mondjuk egy kilót 6 lejért, és készíthetsz vele valami sajátosat.

Ha pedig vámpír vagy és nem bírod a napsütést, kapd el a Merkúrban a polcról, 3,49 lej kilója.