Ha mindig is te voltál a haverok között a rovásíró

Fotó: a versenyt szervező Cetz János cserkészcsapat Facebook-oldala

Idén huszonharmadik alkalommal szervezik meg Szamosújváron a Csodaszarvas Nyomában elnevezésű országos rovásírásversenyt. A Romániai Magyar Cserkészszövetség legrégebbi rendezvényét május 20-án, szombaton 9 órától kezdődően tartják a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban.

A hagyományőrző vetélkedőt, mely egyben szakmai találkozó is, öt korosztályban írták ki: 3.-4. osztályosoknak, 5.-6. osztályosoknak, 7.-8. osztályosoknak, középiskolásoknak és felnőtteknek, illetve a mesterkategóriába minden korosztály beleszámít. A legjobbjak Erdélyt képviselhetik majd korosztályonként a Kárpát-medencei döntőkben – írják közleményükben a szervezők.

A versenyzőknek rovásról kell majd átírniuk latin betűkre, és fordítva, hangosan felolvasni rovásírás után, és a nagyobbaknak már a számrovás és írástörténet tudásukra is szükségük lesz. A 40 perces versenyen minden hibát pontoznak, így a legkevesebb pontszámmal rendelkező versenyző győz.

Azoknak, akik május 5-ig jelentkeztek 100, akik ezután, 130 lejbe kerül a részvételi díj, ami tartalmazza a teljes hétvégi programot, belépőket, két meleg ételt, kiadványokat és egy rendezvénypólót, amelyet csak az előzetesen jelentkezőknek tudnak biztosítani. A szállásigényt előre kell jelezni, jegyzik meg.

Jelentkezni az online formanyomtatvány kitöltésével és a részvételi díj befizetésével lehet, a teljes versenyfelhívást ide kattintva találod. További információkat a rovas@rmcssz.ro e-mail címen kérhetsz, illetve a 0765.279.874-es telefonszámon keresztül Tasnádi Márton szervezőtől.