Ha még nem voltál, azért, ha már voltál, azért

A 2023-as Battle on Snow, fotó: GÁL ELŐD

Idén is a Madarasi Hargita lesz a házigazdája Románia egyik legfontosabb szabadstílusú és cross sí-, illetve hódeszkás versenyének, a Battle On Snow-nak, amelyet március 22. és 24. között rendeznek meg. A háromnapos versenyt a csíkszeredai RideMore, az idén felnőtt világkupa-pontokat is szerző Bartalis Heni udvarhelyi hódeszkás – akit 2023 legjobb udvarhelyi sportolónőjének választottak – csapata szervezi és koordinálja.

Ha még nem voltál, azért ajánljuk, ha már voltál, biztosan ott leszel. A 2023-as Battle On Snowról írt tudósításunkat ide kattintva, a Bartalis Henivel készített interjúnkat ide kattintva érheted el.

A program

szerint a versenyzőket már pénteken megnézheted edzés közben, mielőtt 17 órától a Súgó Panzióban elkezdődik a regisztrációk véglegesítése a következő két nap versenyszámaira. A szervezők 5 korkategóriában hirdetnek versenyt mind a snowboardosok, mind a szabadstílusú sízők esetében: a 9 év alattiak, a 11 és 13, a 14 és 17, a 17 és 40 közöttiek, illetve a 40 év felettiek külön-külön mérettetnek meg.

A regisztráció véglegesítésére szombat reggel 7 és 9 óra között is lehetőség lesz ugyanitt. Ez a nap a slopestyle versenyzőké úgy a snowboardosok mind a szabadstílusú sízők esetében. Reggel még tét nélkül csúszhatnak a résztvevők, mielőtt 11 óra 30 perctől selejteznek a 14 órától sorra kerülő döntőkre. 16 óra 30 perctől már a díjaikat is megkapják a legjobbak. Az esti bulinak a 21 Gramm villa ad otthont.

Vasárnap a gyorsaság kedvelőinek a napja lesz, hiszen a 7 és 9 óra között regisztrációjukat véglegesítő cross-versenyzők lepik el a pályát már 8-tól, a 10 óráig tartó edzés után meg is kezdik a kvalifikációt. A krosszdöntők 13 órától kezdődnek, a díjátadás rögtön ezek lejártával.

Kedves Rájder!

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a registration@ridemore.ro email címre kell elküldened. A jelentkezéshez kellő, csatolt dokumentumnak tartalmaznia kell a neved, a lakcímed, az életkorod, a személyi azonosító számod, illetve, hogy melyik kategóriában kívánsz indulni. A szervezők arra kérik a snowboardosokat, jelöljék meg azt is, hogy milyen alapállásúak – regular vagy goofy. A 18 éven aluli résztvevőknek e-mailben el kell elküldeni egy szülő által aláírt felhatalmazást is.

Az űrlap kitöltése nem elég a részvételhez, ehhez be kell fizetned a nevezési díjat is készpénzben a becheckolásnál – szólítanak fel a szervezők. A nevezési díj a 18 év alatti versenyzők számára 30, az ennél idősebbeknek 50 lejbe kerül. Ezen kívül a versenymezekre 100 lejt kell fizetni, ezt a szervezők visszautalják, amint visszakapták a mezeket.