Ha hétvége, akkor nyílnak a moziajtók

Nézd meg az előzetest, és tuti, hogy megveszed a jegyed szombatra.
Fotó: PÁL EDIT ÉVA

„Naponta átlagosan négyen halnak meg öngyilkosságban, az esetek csupán két százalékánál bizonyítható, hogy bűncselekmény történt” – így kezdődik az X – A rendszerből törölve előzetese. A filmet szombaton kétszer is levetítik a székelyudvarhelyi moziban.

A történet szerint a Balsai Móni által alakított rendőrnyomozónak feltűnik, hogy a Budapesten gyors egymásutánban elkövetett öngyilkosságok között összefüggés lehet. Ő közben a magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot.

A filmben olyan nagyszerű színészek szerepelnek, mint Molnár Áron, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Szabó Győző, vagy az Aranyéletből ismert Olasz Renátó.

A vélemények megoszlanak az erős látványvilágú és különleges hangulatú thrillerről, de többnyire a műfaj emlékezetes darabjaként emlegetik Ujj Mészáros Károly legújabb filmjét, aki a nagysikerű Liza, a rókatündért is írta és rendezte.

A filmet a volt Stúdió Moziban lehet megtekinteni november 17-én, szombaton 17 és 20 órától. Jegyeket a vetítést szervező Vándormozi honlapján vagy a Kossuth utca 3. szám alatt található Mr. Music zeneboltban lehet vásárolni 15 lejért.