Ha Hargita megyébe jössz, ne próbáld meg lefizetni a rendőrt!

Levelet küldött a Hargita megyei korrupcióellenes ügynökség. A közleményükből kiderül, hogy október 23-án a megyei rendőrség munkatársai megállítottak egy sofőrt, aki 99 kilométeres óránkénti sebességgel haladt ott, ahol csak 50-nel lett volna szabad.

Az 52 éves konstancai sofőr, hogy megússza a büntetést, felajánlott a járőrnek 200 lejt. A „szemhunyási” ajánlatot határozottan elutasította a rendőr, és az esetet jelentette a korrupcióellenes ügyészségen. A vizsgálatok végeztével a Hargita megyei ügyészség és a vádlott beismerési egyezséget kötött megvesztegetés bűntett elkövetése miatt.

Az illetőt 1 év és 5 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, 2 év bírósági felügyeletet állapítottak meg, és 70 órai közmunkát kell elvégeznie. Az egyezséget a marosvásárhelyi táblabíróság jóváhagyta, az ítélet végleges.

Ha nem próbálta volna meg lefizetni a rendőrt, az új közlekedési törvénykönyv alapján a sebesség meghaladásáért 1.305 és 2.900 lej közötti büntetést kellett volna fizetnie, és kapott volna 6 büntetőpontot.