Ha fogorvosra van szükséged

Sürgősségi fogorvosi ügyeletet indítanak Székelyudvarhelyen, de csak a valóban sürgősségi esetek ellátását engedélyezi a törvény – hívta fel a figyelmet honlapján a városháza, miután a járványügyi helyzet miatt a fogorvosi rendelők be kellett, hogy zárjanak.

A fogorvosok munkaprogramja hétfőtől szombatig reggel 9 és délután 14 óra között van. Az ellátás előtt előjegyzés szükséges a 0733 313 002-es telefonszámon. A fogorvosi beavatkozás előtt kötelező a kórház előtti előszűrő sátorban vizsgálatra jelentkezni. A kezelések költségeit nem fedezi az egészségügyi biztosítóház.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 25-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!