Ha fiatal vagy és vállalkoznál

200 fiatal jelentkezhet szeptemberben vállalkozásfejlesztési képzésre, melyet ha elvégeznek októberben, megpályázhatják a 25 ezer euró értékű vissza nem térítendő támogatást – hívja fel a figyelmet a StartUp HUB vállalkozásfejlesztési és szakképzési központ.

Olyan fiatalok jelentkezését várják

a Startup képzésre, akik szeretnék magukat képezni, és vissza nem térítendő támogatás által szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. A jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező 18 – 30 év közötti, munkanélküli fiatal legyen, aki nem vesz részt oktatásban vagy szakképzésben, elvégzett legalább X. osztályt, nem részvényese vagy tulajdonosa egy meglévő vállalkozásnak, nincsen fizetett gyereknevelésin.

A képzés – melyre októberben kerül sor – elvégzése után a résztvevők megpályázhatják a 25 ezer euró értékű vissza nem térítendő támogatást, a nyerteseket az üzleti tervek versenyét követően választják ki, legtöbb negyven fiatal részesülhet támogatásban.

Előbb egy találkozóra hívnak

Az érdeklődő fiataloknak kedden, szeptember 13-án délután 16 órától a Bethlen Gábor utca 16. szám alatti UIET-irodában lesz lehetőségük egy tájékoztatón részt venni, a helyszínen majd be is iratkozhatnak a projektbe. A tájékoztató meghívott előadói Farkas Tamás, a Startup Hub Hargita megyei képviselője, Csiki Csaba, az Intuition Software Kft. tulajdonosa és Dávid Endre, vállalkozásfejlesztési képző lesznek.

A beiratkozáshoz szükséges két példány a személyi igazolványról, a születési bizonyítványról, valamint az utolsó végzettséget igazoló okiratról, házassági levélről indokolt esetben. A helyek száma korlátozott, az iratkozás sorrendjében történik.