Ha egy bajnok slammer veszett el benned

Ha úgy érzed, egy slam-poetry-bajnok veszett el benned, és végre megmutatnád közönség előtt a fiókodban vagy telefonodon eddig rejtegetett szlamszövegeidet, versenyeznél más slammerekkel, most itt az alkalom: selejtezőt tart a Nest-Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont Erdély különböző városaiban, köztük Székelyudvarhelyen is. A selejtezőből rögtön döntőbe lehet jutni, innen kerül majd ki a bajnok, aki részt vehet a budapesti országos slam poetry bajnokságon. 

Mikor és hogy slammelhetsz?

A selejtezők már februárban elkezdődnek, elsőként Szatmárnémetiben. Ezután a sepsiszentgyörgyi, a székelyudvarhelyi, a marosvásárhelyi, a temesvári, a nagyváradi, a csíkszeredai és a kolozsvári mezőny versenyezhet a döntőbe jutásért.

A szervezők bárki jelentkezését várják, aki szeretné közölni gondolatatit a közönséggel.

A legutóbbi slam-bajnokságot 2019-ben szervezték meg, akkor Demeter Ferenc hódította meg szövegével az erdélyi slam porondot.

A szabályzat szerint a téma szabadon választható, zene sincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet előadni, maximum 3 percben (15 mp tiszteletidő/bemutatkozás mindenkinek jár). Az időtúllépés pontlevonással jár, minden megkezdett fél perc mínusz 1 pont). A szövegeket szakmai zsűri fogja elbírálni. 

 Az előválogatókra a Nest Facebook vagy Instagram oldalán üzenetben lehet jelentkezni.

Kiemelt kép: a Felső Gé Facebook-oldala