Győzött a Szejke SK, teljesítette kitűzött célját

Szász Előd kezdte meg a gólgyártást a győzelemmel végződő találkozón.
Fotók: Sinka-Király Levente

Teltház előtt rendezték szombaton este a férfi kézilabda A osztály D csoportjában a 19-ik forduló rangadóját. A Szejke SK vendége a már csoportgyőztes Segesvári VSK volt. A csapatokat teltház fogadta, a vendégeket egy 50-60 fős szurkolótábor is elkísérte, akik végig sportszerűen biztatták kedvenceiket.

A hazaiak célja a minimum egy pont megszerzése volt. Ennyi kellet ugyanis ahhoz, hogy az alapszakasz végén biztosan a második helyen végezzenek.

Sipos Lóránt edző nem számíthatott Fekete, Tautean és Lázár játékára, akik sérrülés miatt nem léphettek pályára. Az Orbán Szilárd – Daninfeld, Komporály, Kopacz, Kónya, Szász Előd, Jére kezdővel indította a játékot az udvarhelyi csapat. Szász kezdte meg a gólgyártást, amire még válaszoltak a vendégek, ám kilenc percnyi játék után már 5-1-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Orbán Szilárd nagy napot fogott ki a kapuban, sorra védte a segesváriak próbálkozásait.

Magabiztosan játszottak az első felvonásban az udvarhelyiek, a félidő végéig tartották a négy-öt gólos különbséget. A pihenőre négy gólos előnnnyel mehettek (14-10).

A félidőben sem unatkoztak a nézők. Gálfi Árpád polgármester köszöntötte Veress Ernát és edzőit. Erna a speciális olimpián aranyat, ezüstöt és bronzérmet szerzett Székeyudvarhelynek.

A köszöntő után az Udvarhely Néptáncműhely és annak zenekara lépett fel a sportcsarnokban.

A félidőt követően a játékosok folytatták a táncot. Tízenhárom perc játék után megvolt még a négygólos hazai vezetés. Ekkor egy kis rövidzárlat elettkezett a Szejke SK játékában. A vendégek megérezték ezt és egyre közelebb kerültek az eredményjelzőn. Az 54-ik percben egyenlő volt az állás (23-23).

Nagyon izgalmas hajrá következett. A közönség sem tudta már ülve követni az utolsó öt perc jeleneteit. A vendégek át is vehették volna a vezetést az 56-ik percben, de Orbán Szilárd védte a lövést. Az újabb udvarhelyi támadást pedig góllal fejezte be Jére. Orbán Levente és Daninfeld góljai, valamint az újabb Orbán védések biztosították be az utolsó percekben az udvarhelyi győzelmet. 27-24-re győzött a Szejke SK, bebiztosítva ezzel a csoport második helyét, ami feljogosítja az elődöntő tornán való részvételt.

Legközelebb két hét múlva lép pályára a Szejke SK. A csoport utolsó fordulójában a Nagybányai Minaur II. vendégei lesznek.

Férfi kézilabda A osztály, D csoport, 19. forduló:

Székelyudvarhelyi Szejke SK- Segesvári VSK 27-24 (14-10)

Szejke SK: Orbán Szilárd (14 védés / 18 kapott gól) – Komporály 7, Daninfeld 4, Kopacz 2, Kónya 2, Jére 1, Szász Előd 4. Csere: Jobb (1/5)  – Pál Szilárd 1, Buguleț 1, Orbán Levente 4 (1), Lőrinczi 1, Palatka, Gáspár.

Vezetőedző: Sipos Lóránt.

A bajnokság állása:

  1. Segesvári 42 pont (19 mérkőzés)
  2. Szejke SK 38 p. (19)
  3. Nagyvárad 30 p. (18)
  4. Nagybánya II. 26 p. (18)
  5. Torda II. 13 p. (18)
  6. Szeben 13 p. (18)