Gyorssegélyt adna a hivatal a rászorulóknak

Április 30-ára, a hónap utolsó csütörtökére összehívta a rendes havi tanácsülést a polgármester. Ezúttal szokatlanul kevés, mindössze 12 határozattervezetet tartalmaz a napirend, de közöttük több, a járvány miatt lényeges téma is felmerül.

Ilyenek például: a járvány miatt nehéz helyzetbe került személyeknek/családoknak nyújtott kétszer havi 500-1000 lejes gyorssegély kérdése, a szociális szolgáltatásokról szóló szerződéskötés (Caritas, Orbán Alapítvány), és a helyi civil, egyházi és sport pályázatok elbírálásának felfüggesztése a szükségállapot idejére.

Ezeken kívül a hivatal javaslatot tesz a költségvetés módosítására (miután 182 ezer lejnyi adomány érkezett), a 2021. évi adók és illetékek inflációval (3,8%) arányos növelésére, illetve előterjeszti a 2019-es évi és a 2020-as I. negyedévi költségvetés zárszámadását.

További tanácshatározatokat fogadnának el arról, hogy a mezőgazdasági lajstromot kizárólag elektronikusan kezeljék, egyes állami területeket magántulajdonná minősítsenek át, és a gázszolgáltatónak hozzáférést adjanak a közterülethez, további munkálatok elvégzése céljából.

Részletes tájékoztatást a tanácsülés után ígért a városháza, amely – a márciusihoz hasonlóan – videókonferencia formájában zajlik.