Györgydeákra nincs ellenszer

Az udvarhelyi küldöttség Sümegen, fotó: a GÓBÉK TEQBALL TEAM Facebook-oldala

Remekül kezdődött a Sümegen rendezett nemzetközi teqball torna a Góbék Teqball Teamnek, a hatfős küldöttségükből hárman is sikerrel vették a csoportmérkőzésiket: Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs mellett Incze Dávid örülhetetta  továbbjutásnak.

Feleki Gellért kiélezett meccsen esett el ettől a 2018-ban világbajnoki ezüstérmes Sipos Árpáddal szemben, és szintén kiesett a csapat két 18 év alatti játékosa, Kis János és Szőcs Apor, akik a klub közleménye szerint így is értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

Incze Dávid csoportmásodikként továbbjutva a lengyel Kaminsky Patrick-tól kikapott a nyolcaddöntőben, a csapat másik két játékosa ebben a körben is továbbjutott, azonban a negyeddöntőben Ilyésnek a háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám következett, aki megálljt parancsolt az udvarhelyi teqballosnak.

Györgydeák Aport

azonban most sem lehetett megállítani. Csoportelsőként a legjobb 16 között a koszovói válogatott Uka Adrient, a negyeddöntőben pedig a 2018-ban páros-világbajnok szerb Nikola Mitrot gyűrte le.

Az elődöntő nem várt izgalmakat hozott a lengyel Kaminsky ellen, akinek meccslabdája is volt, végül papírforma szerinti Góbék-győzelem született, Apor készülhetett a döntőre, amelyben a szerb, 2018-ban párosban szintén világbajnok Bogdan Marojevic volt az ellenfél. A balkáni játékos erős fejjátéka ismét okozott gondokat, viszont Apor „erőszakos, offenzív” teqballjára ezúttal sem volt ellenszer, és a szetteket tekintve 2-0 arányban nyerte meg a döntőt, így Varsó és Párizs után Sümegen is győzelmet ünnepelhetett.

Vasárnap a párosok versenyére került sor.

A még 18 évet be nem töltött udvarhelyi duó: Kis János és Szőcs Apor ismért megmérette magát a világ legjobbjai ellen, de nem sikerült továbbjutniuk. Ugyanígy a Feleki Gellért-Incze Dávid kettős is alulmaradt egy végletekig kiélezett mérkőzésen a lengyel válogatott Patrick Kaminsky és Piotr Cigan ellen. Balázsi Csaba, aki a koszovói Uka Adriennel volt párban, egy győzelemmel és két vereséggel zárt.

Szépen menetelt az Ilyés Szabolcs-Györgydeák Apor páros, amely a csoportelsőség után elsőként a szervező Phoenix Teqball Academy párosát: Velkey Balázst és Dombai Gergőt győzte le.

Az elődöntőben a 2018-ban világbajnok szerb Nikola Mitro-Bogdan Marejovic páros következett, akik remek formában, egy indulatoktól sem mentes mérkőzésen legyőzték góbéinkat, ráadásul a későbbiekben a tornagyőzelmet is megszerezték a világbajnok Blázsovics Ádám-Bányik Csaba páros ellen.

Az Ilyés-Györgydeák kettős a régi ismerős Julien Grondin-Hugo Rabeux francia válogatott duó ellen mérkőzhetett meg a bronzéremért. 1-1-es szettállás után a döntőszett is hosszabbításba torkollott, amelyet végül a góbéknak sikerült megnyerniük, megkaparintva a bronzérmet.