Györgydeák vezeti a világranglistát

European Teqball Tour Cerviában, fotó: a Teqball Facebook-oldal

Frissítette világranglistáit a Nemzetközi Teqball Szövetség, és eszerint a Góbék Teqball Team mindössze huszonegyéves székelyudvarhelyi játékosa, Györgydeák Apor vette át a vezetést egyéniben, megelőzve a háromszoros világbajnok Blázsovics Ádámot is. Őket a francia Julien Grondin követi, majd Bányik Csaba, és a lengyel Adrian Duszak következik. A góbék következő játékosa a nyolcadik helyet foglalja el Ilyés Szabolcs személyében, míg Incze Dávid a negyvenhetedik – számol be a klub Facebook-oldalán.

A párosok világranglistáján Ilyés Szabolcs a legjobb góbés az ötödik helyen, őt követi Györgydeák a hetediken. A kettejük alkotta páros a magyarországi világbajnokok, valamint az amerikai válogatott mögött világranglista harmadik. A vegyes párosok világranglistáján is Györgydeák áll a legjobban, a tizenkettedik helyen, míg Miklós Tünde a tizenhetedik.

Versenyekkel is mi van?

Most egy kiemelt versenyre utazik a Góbék Teqball Team, ahol a nemzetközi szövetség vezetőségének nagyja is jelen lesz, megpróbálnak majd náluk érdeklődni a világbajnokság időpontjával és helyszínével kapcsolatban, mondta el érdeklődésünkre Ilyés Szabolcs csapatvezető: „úgy volt, hogy decemberben lesz, de a járványhelyzet miatt még nem tették hivatalossá. Most gyakorlatilag arra várunk, hogy tovább csúsztatják, vagy megszervezik. Több helyszín is felmerült, többek között Dubaj is”.

Most folyamatosan vannak versenyek, a nemzetközi szövetség által indított European Teqball Tour második állomását szervezik november 5–7 között Lengyelországban. Az első az olaszországi Cerivában volt, itt ötödik helyen végzett a székelyudvarhelyi páros. A verseny különlegessége, hogy kevés csapattal rendezik, de a legjobbakkal. „Nincs húsz-harminc csapat, most párosban van például 14, de ez a világ legjobb 14 csapata” – magyarázza Ilyés.

Ők világranglista harmadikként már olyan csoportba kerülnek, hogy a világranglista negyedik francia válogatott Grondin és Rabeux, egy kiemelt magyarországi páros, illetve a másodikszámú lengyel páros, Kaminskyék lesznek az ellenfeleik, „itt már nincsen könnyű meccs”, mondja. Az European Teqball Tour versenyein egyéniben nem rendeznek versenyt, a férfi párosok közül a Györgydeák-Ilyés duó indul, míg vegyes párosban Györgydeák Miklós Tündével, Ilyés Szabolcs Lakatos Krisztával áll asztalhoz.