Györgydeák Apor és Barabási Kinga is Európa csúcsán

Két egyéni teqball döntőt is rendeztek a krakkói Európa Játékok csütörtöki, június 29-ei játéknapján.

Barabási Kinga az előző napról elmaradt döntőjét pótolta a fiúk fináléja előtt a francia Amelie Julien ellen, miután a szerdai elődöntőben két szettben búcsúztatta a torna nagy esélyesét, a magyar Janicsek Zsanettet kiejtő dán Kristensent.

Fotók: CRISTIAN NISTOR

A francia elleni finálé első szettje nagyon kiélezett párharcot hozott, fej-fej mellett haladtak a játékosok, de a vége Kingának jött ki jobban, aki így szettelőnybe került. A második játszmában kétség sem fért ahhoz, ki a jobb, Kinga félelmetesen bekezdett, 6-1-re vezetett, amikor időt kért a francia.

De már ez sem segített, sokat is hibázott, így a női egyéni Európa-bajnoki címe a Vasas Femina egykori játékosáé lett, pályafutása legnagyobb sikerét érve el ezzel a marosvásárhelyi lány a román válogatott színeiben. És akkor jöhetett a krakkói Európa Játékok általunk leginkább várt versenye

a férfi egyéni.

A magabiztos csoportgyőzelem után ukrán majd francia ellenfeleit – Usychenkót és Rabeux-ot – megverve jutott a döntőbe Györgydeák Apor, a Góbék Teqball Team székelyudvarhelyi játékosa, előbbit két, utóbbit három szettben győzte le. Következett a döntő.

Apor rögtön az elején nyomást akart gyakorolni ellenfelére, a lengyel Adrian Duszakra, aki saját közönsége előtt vívhatta a finálét. Ennek megfelelően is kezdett a Góbék Teqball Team világbajnoka – aki éppen a lengyel Duszakot győzte le a vébédöntőben is – és az első 4 pont az övé is lett, ekkor tudott csupán szépíteni egyet a lengyel.

Itt is, ott is volt egy pont, de amikor zárkózhatott volna Duszak, kritikus pillanatban fejelte a labdát a „hálóba”, 7-2-re vezetett már Györgydeák. Azért nem adta könnyen magát a lengyel.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!