Gyilkosság történt egy faluban újév napján

Rendőrségi tájékoztatás hiányában csak a napokban értesültünk arról egy olvasónktól, hogy újév napján gyilkosság történt Homoródkarácsonyfalván.

Január elsején este 21 óra 36-kor érkezett be a sürgősségi hívás a székelyudvarhelyi mentőszolgálathoz, egy rendőr értesítette őket arról, hogy egy személyt hátba szúrtak Homoródkarácsonyfalván – közölte kérdésünkre Dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója.

A mentősök a helyszínre érve megállapították, hogy az áldozatot, egy 66 éves helybéli férfit a fején sebesítették meg halálosan, valószínűleg egy kemény tárggyal, hátulról támadva. A férfi az első nyomozások alapján agresszió áldozata lett, és feltehetően a gyanúsított lakásán történhetett a gyilkosság. Több forrásunk, köztük egy rendőr is megerősítette, hogy a gyilkos fegyver egy fejsze volt, és valóban a gyanúsítottnál történt a támadás.

A gyilkossággal S. F. helybéli lakost gyanúsítják, akit az eset miatt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház pszichiátriai osztályára szállítottak. A Hargita megyei törvényszék január 13-ai döntése alapján egészen addig pszichiátriai kezelés alatt kell állnia, amíg állapota javulást mutat és nem számít már közveszélyesnek, olvasható az igazságügyi portálon.