Gyerekre támadt a medve Abásfalván

Kórházba került egy 16 éves fiú, akire rátámadt egy anyamedve a Homoródszentmártonhoz tartozó Abásfalva térségében.

A község polgármestere, Jakab Attila – aki maga is vadász – az Agerpresnek hétfő este elmondta, hogy aznap a kamasz egy szintén 16 éves társával együtt a faluhoz közeli dombon kecskéket legeltető barátjukat keresték fel. Úticéljukhoz közeledve támadt rájuk egy medve.

Beszámolója szerint a fiú csak arra emlékszik, hogy miután lábon harapta, a medve megpróbálta őt a bokrok közé vonszolni, de ő belekapaszkodott egy fatörzsbe. Ekkor a helyszínre érkeztek a barátai és a kecskét legeltető társuk kutyái, akik elkergették a nagyvadat. A medve azonban előtte a karján, a hátán és más testrészein is megharapta a fiút” – tájékoztatott a polgármester.

A sérült gyermeket a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították. Állapota jó, orvosai szerint néhány napon belül hazaengedik.

Jakab Attila elmondta még, hogy a fiúra egy anyamedve támadt rá, a három kamasz a bocsait is látta. A vadállatot első körben megpróbálják minél távolabb űzni a falutól, de felmerült az elköltöztetése is. Kilövését a polgármester az utolsó opciónak tartja.

A Nagyküküllő vadásztársulat elnöke szerint nem szokatlan a januári medvetámadás, hiszen az igen enyhe tél miatt nagyon sok a makk, és a nagyvadak egy része nem hibernál.

A kiemelt kép illusztráció.