Gyereknap ősszel?

Szeptember elsejétől ismét játszhatnak a gyermekek Székelyudvarhely játszóterein a helyi operatív törzs múlt heti döntése alapján – közölte honlapján a városháza.

fotó: DÁVID Anna Júlia, archív

Az operatív törzs ülésén Venczel Attila főjegyző javaslatára egyhangúlag megszavazták a szeptember 1-jei nyitást a testület tagjai (az állami rendőrség, helyi rendőrség vezetője, a tűzoltóság, csendőrség, közműszolgáltatók, a kórház, a mentőszolgálat képviselői, valamint a városháza munkatársai).

Minden játszótéren kötelező lesz betartani az érvényben lévő országos szabályokat. A polgármesteri hivatal arra kéri a szülőket, hogy felelősen, saját maguk, gyermekeik és a közösség egészsége érdekében vegyék komolyan a szabályozásokat, hogy minél tovább élvezhessék a kicsik a kinti játékot.

Udvarhelyen, az erőparkokkal együtt, összesen 31 nyilvános játszótér van. Idén egyet felújítottak, egynek pedig folyamatban van az átalakítása a Megújulnak játszótereink! programban – mondta el Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Kedden, szeptember elsején adják át a Kórház negyedi, tizenéves gyerekeknek tervezett, felújított játszóteret. Ugyancsak a nagyobb gyerekeket célozták meg a Bethlen negyedben, a múzeum szomszédságában levő játszótér esetében, melynek a felújítása zajlik, nyilatkozta a városháza szóvivője. A sétatéri játszótér esetében egy pályázat eredményére várnak, mondta kérdésünkre.