Gyalogátjárón gázoltak el időst és fiatalt

Székelyudvarhelyen és Szentléleken történt baleset a múlt héten. Mindkettő a sötétedés körüli időszakban.
fotó: Bálint Rajmi | Udvarhelyszéki Közlekedési Info

Péntek délután fél hat körül egy székelyszentléleki fiatalt lányt ütöttek el: a 16 éves H. B. szabályosan kelt át a 13/A országúton található gyalogátkelőn, amikor a kacai 35 éves L. N. elgázolta. Az áldozat súlyosan megsérült.

Vasárnap délután háromnegyed ötkor pedig a székelyudvarhelyi 55 éves P. I. vezette autóját a Bethlenfalvi úton Fenyéd irányába, amikor a 129-es házszám környékén elgázolta a 74 éves B. M.-t, aki szentléleki sorstársához hasonlóan szintén szabályosan kelt át a gyalogátkelőn. Az idős hölgy megsérült – tájékoztat közleményében a Hargita megyei rendőrség.

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info hozzászólói szerint egy taxi ütötte el a nénit a Termés és a Bethlenfalvi utcák kereszteződésénél található átjárón. A Facebook csoportban heves vita alakult ki arról, hogy a hasonló balesetekben kik a hibásak: a hatóságok a kivilágítatlan gyalogátkelők és rossz fényviszonyok miatt, a gyalogosok, akik figyelmetlenül lelépnek a járdáról, vagy az autóvezetők, akik nem lassítanak, illetve közvetlenül az átjáró mellé parkolnak, nehezítve a kilátást.

A balesetek bekövetkeztekor egyik járművezető sem volt ittas, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indíthat eljárást ellenük a székelyudvarhelyi ügyészség.