Guten Tag, Iohannis! Vagy inkább: Bună ziua, Vadim?

Jó napot, kedves románok!

Hihetetlen, ami Románia államelnöki palotájában történik.

A PNL hozzásegítette Iohannist, hogy államelnök lehessen, még a magyarok közül is sokan rá szavaztak, most meg gúnyolódik nyelvünkkel, és azzal riogat, hogy el akarjuk venni tőletek Erdélyt. Hihetetlen, hová jutottunk ezzel a Iohannis-szal.

Hihetetlen, milyen gyűlöletbeszéd folyik Románia államelnöki palotájában. Miközben mi, én, a magyarok és a románok a koronavírus-járvánnyal küzdünk, minden román állampolgár életéért harcolunk, hogy megszabaduljunk ettől a járványtól, Iohannis, a nagy Iohannis azért küzd a Cotroceni titkos szobáiban, hogy egymás ellen uszítson minket.

Guten Tag, Iohannis! Vagy inkább: Bună ziua, Vadim? Vajon mit ígért az amerikai vezér, Donald Trump ezért a húzásért cserébe? Látják, kedves románok, ezt jelenti a toxikus hatalomvágy, a mérgező nacionalizmus. Ezért talán jobban érthető most, miért nem szavaztam másodszor erre az emberre.

Én nem akarom, hogy a nemzet fontos ügyeiről, a román-magyar együttélésről Iohannis határozzon. Nem akarom, hogy ez a toxikus szellemiség Románia, Erdély, Székelyföld, a magyarok és a románok ellen döntsön. Ez megengedhetetlen.

Amíg én vagyok Románia állampolgára, ilyen magatartást nem fogok eltűrni. Köszönöm!

A kiemelt kép szerzője: Virgiliu Pop.