Gumidefekt nehezítette Roli versenyét

Így is jól teljesített a VSK kerekese, mégis Ilyés Ferenc a Fogarasi Havasokban rendezett verseny abszolút győztese.
Fotó: Városi Sportklub

Terepkerékpáros versenyt rendeztek hétvégén a Vidraru tónál, a Fogarasi havasokban. A hatodszorra megszervezett Vidraru Bike Challenge-re több mint ötszáz résztvevő nevezett be. A kijelölt pálya érintette a gátat és az azt körülvevő erdőket, dombokat.

Három táv közül választhattak a terepkerékpárosok, az 1000 méter szintkülönbségű 35 kilométeres, az 1600 szintkülönbségű 52 kilométeres, és a 2000 méter szintkülönbségű 82 kilométeres távra jelentkezhettek.

A Városi Sportklub versenyzői

közül László Csongor a hosszútávon, Elekes László és Ilyés Ferenc a középtávon, illetve Szaniszló Roland és Gáspár Lóránd a rövidtávon álltak a rajthoz.

A rövidtávon Szaniszló Roland volt esélyes az elsők között célba érni, de egy gumidefekt miatt csak a negyedik helyet tudta megszerezni 1 órás és 51 perces idejével. Ugyanitt Gáspár Lóránd a 12. helyen végzett a 70 induló versenyzőből, ő 2 óra és 17 perc alatt teljesítette a távot.

A középtávon 2 óra 49 perces idejével Elekes László kategóriájában első helyen végzett, összesítettben ez a hatodik helyet jelentette neki. Ilyés Ferenc hozta a tőle elvárt teljesítményt 2 óra 32 perces idejével ő lett a középtáv abszolút győztese, és természetesen a kategóriájában is az első helyet tudhatta magáénak. A hosszútávon László Csongor a kategóriájában harmadik helyen végzett, összesítettben ez a 23. helyhez volt elég a 96 résztvevőből. László Csongor ideje: 4 óra 23 perc.

„Összességében szerettem volna picit jobb időt menni, de ezen körülmények között elégedett vagyok” – nyilatkozta verseny után László Csongor, aki a nedves, sáros talajra panaszkodott, ami miatt a szervezők le is csíptek egy nyolc kilométeres szakaszt az eredetileg 90 kilométeresre tervezett versenyből. Szerinte VSK-ás csapatépítőnek is kitűnő volt a hétvége, „végig nevettük az oda-visszautat, még a 2 órás dugó is csak másfélnek tűnt”, mondta.