Gólfesztivállal járt le a körzeti bajnokság

Megérdemelten lettek bajnokok: Farcád és a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Több találkozón is az átlagnál több gólt lőttek a körzeti bajnokság utolsó fordulójában. Nyolc góllal győzte le Farcád, az 5. Liga Udvarhely körzeti bajnoka az utolsó fordulóban Siménfalvát. Ennél szebben nem is ünnepelhette meg saját közönsége előtt a bajnoki címet. A farcádiak a következő szezont már a megyei bajnokságban kezdhetik.

Akárcsak Homoródszenmárton, akik Zetelaka II.-t 5-4-re verve szerezték meg a második helyet. A szentmártoniaknak a harmadik hely is elég lett volna a feljutáshoz, mivel az utolsó forduló előtt még a második helyen álló zetelakiaknak fiókcsapatként nem lett volna joguk egy osztállyal fennebb szerepelni.

A 6. Ligát pontveszteség nélkül nyerte meg a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz. A tavaly nyáron alakult együttest megszorongatni sem tudták ellenfeleik. A következő szezonban az 5. Ligában bizonyíthatnak. Ebből a csoportból a másik feljutó Zeteváralja együttese. A harmadik helyet Kissolymos szerezte meg.

Mindkét bajnok, Farcád és a Gólimpiákosz, csoportjaik legsportszerűbb együttesei voltak a kapott piros és sárga lapok számát tekintve. A farcádiak az egész szezonban nem láttak pirosat, a begyűjtött sárga lapjaik száma is mindössze tíz. Az udvarhelyieknek két pirosat, illetve nyolc sárga lapot mutattak fel a játékvezetők.

Íme, a bajnoki tabellák az utolsó fordulót követően:

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga