Góbék adják az egész román keretet a világbajnokságon

Fotó: a GÓBÉK TEQBALL TEAM

Július 9-10-én Szovátán rendezték az országos teqball-bajnokság és egyben világbajnoki kvalifikáció-sorozat harmadik, utolsó előtti fordulóját, amelynek pénteki, egyéni versenyszámában a dobogó mindhárom fokára a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team játékosai állhattak fel. Györgydeák Apor nyert, második lett Ilyés Szabolcs, míg a dobogó legalsó fokára Pap Ferenc állhatott fel.

Szombaton a párosok versenyét a világranglista második helyezettje Ilyés Szabolcs-Györgydeák Apor nyerte, míg a vegyes-párosok csatájában a Miklós Tünde-Györgydeák Apor kettős diadalmaskodott.

Az eddigi három fordulóban aratott győzelmeknek köszönhetően, az utolsó jászvásári fordulótól függetlenül az Ilyés-Györgydeák páros országos bajnok lett, és kvalifikálták magukat az őszi világbajnokságra is. Egyéniben az összetettet nagy előnnyel vezető Györgydeákot matematikailag csak Ilyés érheti be. A vegyes-párosoknál szorosabb a ranglista, amelyet a Miklós-Györgydeák kettős vezet, őket még az Ilyés Szabolcs-Lakatos Krisztina páros érheti utol.

A július 17-18-i jászvásári forduló előtt már biztos, hogy zsinórban a negyedik teqball-világbajnokságon is a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team fogja adni a világbajnokságra a teljes romániai keretet – áll a csapat közleményében.