Geréd Erika góljával nyert Románia

Geréd Erika és Ambrus Beáta. Fotó: a román női labdarúgó válogatott Facebook-oldala

Folytatta világbajnoki selejtezősorozatát a román női labdarúgó válogatott kedden, április 12-én Horvátország ellen, miután négy nappal korábban bravúros döntetlent ért el a csoportot vezető svájciakkal.

Mivel a svájciak és a második helyen álló olaszok annyira kiemelkednek a csoportból, hogy a továbbjutást érő első két hely valamelyikét megfogni már szinte lehetetlen, akaratból nem volt híján a svájci meccsen sem, aminek az összefoglalóját ide kattintva tekintheted meg.

Ahogy a horvátok elleni meccsen sem, amelyen a kezdőben kapott helyet a székelyudvarhelyi DVTK-játékos Geréd Erika is. Meg is hálálta a bizalmat Cristian Dulca vezetőedzőnek, hiszen a 4. percben az ő góljával szerezte meg a vezetést a román válogatott, és mivel nem esett több találat, az ő góljával nyerte is meg 0-1 arányban.

A mérkőzés napján két szülinapot is ünnepelt a csapat.

A mérkőzésen más korábbi Vasas Femina játékosok is pályára léptek, Ambrus Beáta és Ana Vlădulescu is csereként állt be.

Győzelmével a román válogatott bebiztosította harmadik helyét a csoportban éppen Horvátország előtt, az olaszokkal a tabellán helyet cserélő, és így a második helyen álló svájciak még mindig hat ponttal előzik meg őket.

Mitri Rita (jobb oldalon) az U19-es válogatottban.

Eközben a fiatalabb lányok is pályára álltak, az U19-es korosztály Európa-bajnoki selejtezői is folynak, itt Tóth Györgyi és Mitri Rita vitézkednek a Vasasból, azonban a csapat, miután bejutott a második körbe, egyelőre pont nélkül áll csoportjában.

Keddi mérkőzésüket – amely teljes egészében újranézhető ide kattintva – 1-3 arányban veszítették el Portugália ellen, Mitri csereként kapott szerepet, Tóth Györgyi nem játszott.