Galambfalván összefogtak az idősekért

Mivel az idősebb korosztály fokozottabb veszélynek van kitéve a világméretű járvány idején, a polgármesteri hivatal a helyi egyházközségekkel karöltve öregeket segítő-támogató akciót szervezett Nagygalambfalván és Kisgalambfalván – értesültünk az érintettek közösségi oldalukra feltöltött felhívásaiból.

A helyi református egyházközségek fiataljai vállalják azt, hogy kiváltják az idősek gyógyszereit, segítenek a  bevásárlásban. Pap Csilla, a község diakónusa heti egy alkalommal vérnyomást és vércukorszintet mér.

A felajánlott szolgálatokat előzetes telefonos bejelentkezés alapján lehet igényelni. A nagygalambfalviak Gyerkó Levente polgármestert a 0744-561499-es telefonszámon, vagy Kányádi György lelkipásztort a 0740-2555772-es telefonszámon hívják, a Kisgalambfalván élők Rátoni Botond lelkipásztort keressék a a 0743-220766-os telefonszámon, vagy hívják a polgármestert.

Kiemelt kép: Galambfalvi idősek az imahéten. Forrás: Nagygalambfalvi Református Egyházközség közösségi oldala

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 19-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!