Galacon maradtak a pontok

Udvarhelyen döntetlent játszott legutóbb a két együttes.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 15-ik fordulójában a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a remek formában lévő Galaci United otthonában lépett pályára a szombaton este rendezett találkozón.
A vendéglátók mellett szólt, hogy hazai pályán az összes mérkőzésüket megnyerték az idei bajnoki kiírásban. Az udvarhelyiek legutóbb a galaciak ellen az alapszakasz odavágóján 3–3-as döntetlent értek el hazai pályán.

A szombati találkozón is veszélyesebben kezdett a hazai együttes, a nyolcadik percben meg is szerezte a vezetést. Burgos passzát Tudose emelte át Grigoras felett, a labda a kapufát érintve kötött ki a hálóban. A tizenkettedikben már kettővel vezettek, ezúttal a galaciak edző-játékosa, Florin Ignat volt a gólszerző. Semmi nem jött össze az FK-nak, két perccel az első félidő előtt Ignat passzából Araujo büntetett.

A második félidőben vészkapusra váltott az FK, és nyolc percnyi játék után szépített. Szécsi lőtt a hosszúba. A 32-ik percben Mánya szabadrúgásból volt eredményes. Gyorsan jött a galaci válasz. Egy gyors ellentámadás után Ignat az udvarhelyi kapust kicselezve gurított a kapuba, 4–2-re módosítva az eredményt. Az FK továbbra is a vészkapusos taktikát választotta, de nem tudta feltörni a galaci védelmet. A lefújásig nem változott az eredmény.

A vereség ellenére nem került veszélybe a felsőházi rájátszást érő hatodik hely. A hátramaradt fordulókban az FK még Buzău, Călărași és a Csíkszeredai Imperial Wet ellen kell pályára lépjen.
A bajnoki folytatás előtt azonban az udvarhelyiek február 23-án a Román Kupa negyeddöntőjének találkozóján a Dunărea Călărași ellen próbáják kiharcolni a négyes döntőbe kerülést.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15-ik forduló

Galaci United–Székelyudvarhelyi Futsal Klub 4–2 (3–0)
Gólszerzők: Tudosa (8.), Ignat (12., 33.), Araujo (18.), illetve Szécsi (28.), Mánya (32.)

A forduló további eredményei:

Csíkszeredai Imperial Wet–Kolozsvári Clujana 10–2
Dunărea Călărași–Bukovina Vicov 7–2
Gloria Buzău–Dévai Autobergamo (vasárnap 16.30)
Jászvásári Poli Futsal–Temesvári Informatica (hétfő, 16.00)

A bajnokság állása:

1. Csíkszeredai Imperial Wet 34 pont.
2. Galaci United 34 p.
3. Dévai Autobergamo 33 p.
4. Dunărea Călărași 30 p.
5. Temesvári Informatica 24 p
6. Székelyudvarhelyi Futsal Klub 24 p.
7. Jászvásári Futsal Poli 13 p.
8. Gloria Buzău 13 p.
9. Bukovina Vicov 3 p.
10. Kolozsvári Clujana 0 p.