Galacon kezdik a rájátszást a teremfocisok

Az udvarhelyiektől Kedei kapott behívót, de nem a katonaságtól.
Archív fotó: Sinka-Király Levente

Február 13-án újabb buboréktorna keretén belül veszi kezdetét a román teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása, amelyben a Futsal Klub Székelyudvarhely is érdekelt. Az udvarhelyiek mellett a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Galaci United jutott be a bajnoki címért zajló küzdelembe. Az FK az első játéknapon Galac ellen lép pályára, másnap Déva lesz az ellenfél. A torna zárónapján, hétfőn a Csíkszeredai Imperial Wet ellen zárják az első tornájukat.

Az udvarhelyiek találkozói naponta 13 óra 30 perckor kezdődnek, és a Futsal Romania Youtube-csatornáján nézhetjük őket élőben.

A bajnoki találkozók előtt azonban

megkezdi a jövő évi Európa-bajnokság selejtező sorozatát a román válogatott, amelyben több székelyföldi játékos is szerepet kap. Az FK-tól Kedei Barna kapott behívót, a Dévai Autobergamot erősítő Szőcs László, illetve a Kecskeméten focizó Mánya Szabolcs is ott van a keretben. A válogatott csütörtökön Temesváron a szerbek ellen lép pályára az első körben. A találkozót 19 órakor rendezik, és a PRO X tévécsatorna, illetve a Futsal Romania Facebook-oldala is élőben közvetíti.

A román válogatott csoportjában Szerbián kívül még Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina szerepel. A csoportgyőztes egyenes ágon jut ki a jövő évi kontinenstornára, amelyet Hollandiában rendeznek. A nyolc csoport további hat legjobb csoportmásodikja is ott lesz a tornán.

A bajnoki rájátszás előtt, február 3-án Macedónia ellen idegenben is pályára lép a válogatott.

Magyarország már korábban elkezdte a selejtezőt a csoportjában. Az első körben Kazahsztánban lépett pályára, ahol 5–0 vereséget szenvedett. Csoportjában még Fehéroroszország és Izrael szerepel.  Az első körben elszenvedett vereséget követően legközelebb február 3-án a fehéroroszok ellen hazai pályán javíthatnak.