Galacon elődöntőzik a Vasas Femina

Fotó: archív/GÁL ELŐD

A Román Labdarúgó-szövetség bukaresti székházában szerdán délben kisorsolták a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjének párosításait.

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellenfele az a Galaci Universitatea lesz, amely a negyeddöntőben a kupacímvédő CSS Târgoviştet ejtette ki. A május 15-én sorra kerülő találkozót a galaciak otthonában rendezik. A továbbjutás sorsa egy találkozón dől el. A két együttes legutóbb a bajnokság 9-ik fordulójában találkozott. Az udvarhelyi mérkőzésen 0-1-es félidőt követően 3-1-es Vasas siker született.

A sorsoláson a szerencse az udvarhelyiekkel volt, hiszen a másik párosításban a Kisbecskereki Fortuna a többszörös bajnok és kupagyőztes Kolozsvári Olimpiát kapta ellenfélnek.

Az udvarhelyiek a második körben csatlakoztak a kupasorozatba. Első ellenfelük Csíkszereda volt, akit 9-0-val ejtettek ki. A harmadik körben a Jászvásári Navobi együttesén léptek át egy 4-0-ás győzelemmel. A nyolcaddöntőben a Bukaresti Fair Play következett. Ezt az akadályt is könnyedén vették a lányok, 8-1-es eredménnyel jutottak az elődöntőbe.

A bajnokságban jelenleg harmadik Vasas Femina legközelebb szombaton 11 órakor lép pályára hazai környezetben. A bajnokság 15-ik fordulójában az éllovas kolozsváriak látogatnak Udvarhelyre.