Gál Attila tájképeit állítják ki a könyvtárban

Gál Attila a kép jobb oldalán, fotó: GÁL ELŐD

Gál Attila festőművész képeit állítják ki a székelyudvarhelyi könyvtár alagsorában augusztus 5-én, csütörtökön 18 órától.

1983 óta már közös kiállításokon voltak láthatóak Gál Attila művei. Első egyéni kiállítása 2002-ben volt Székelyudvarhelyen, azóta Szentegyházán, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Zákányszéken, Siófokon, Zamárdiban, és Székesfehérváron is volt tárlata.

Az 1961-ben, Marosvásárhelyen született festőművész szülővárosában ötödik osztályos korától Haáz Ferenc Rezső fiától, a székelyudvarhelyi Haáz Sándor grafikustól, és néprajzkutatótól tanult rajzolni, és az ő tanácsára iratkozott a marosvásárhelyi művészeti iskola rajzszakára, ahol Barabás Éva tanította. 77-ben családjával Székelyudvarhelyre költözött, ahol elvégezte a Maszelka János által vezetett főiskolát, és ezután tért át portrékról tájképek festésére akvarellel, pasztellel, olajfestékkel.

Ma is főképpen erdélyi tájakat, tájházakat, csendéleteket fest vegyes és spaklitechnikával, és azt vallja, festményeit édesapja, Gál Gyula fotóművész fényképei is inspirálják.

Az augusztus ötödikén megnyíló kiállításon az érdeklődők az utóbbi évek munkáinak válogatását láthatják, ezek két hétig lesznek kiállítva.