Fűnyeremény egy ilyen politikus!

Szenzáció: Sebestyén Csaba képviselő első látványos, kézzelfogható megvalósítása megválasztása óta Székelyudvarhelyen! Eltűnt a szék, s a kő sem maradt, csak a lánc.

Nemrég dicsértük meg a Harghita Business Center szomszédságában dolgozók kreativitását, akik nem tojotá… ööö…. totojáztak sokat, a rendelkezésükre álló eszközökkel megoldották, hogy az autósok ne veszélyeztessék az épület előtti kiskertet. Ha valaki, akkor az APIA (Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség) munkatársai tudják, hogy a kaszáló érték, a parkoló után azonban nem jár támogatás. Egy madzag, egy szék meg egy kő kellett csak, hogy funkcionálisan elválasszák a zöldet a szürkétől.

Sebestyén Csaba képviselő, akinek ugyanabban az épületben van az irodája, egy héttel később a közösségi oldalon emelte fel a szavát az ad-hoc kerítés ellen, balkáninak nevezve a megoldást. Valószínűleg leszerelték a rögtönzött kerítést, mert alig egy nappal később ismét meg kellett nyilvánulnia ezzel kapcsolatban a honatyának.

„Aki felismeri autóját, várjuk egy kg fűmag nyeremény átvételére” – bizonyította be, hogy nem csak a zöldségekhez ért, hanem az iróniához is. Még nagyobb lett volna a csattanója a poénnak, ha Borbély Államtanácsos László úr fenntartható fejlődési stratégiákról szóló előadására érkeztek volna az autónak álcázott fűgyilkos felszíni vakondok, de legnagyobb bánatunkra nem egyeznek az időpontok.

Szerdán reggel azonban radikális változást vehettünk észre. Az APIA és egyben a képviselő székháza elől eltűnt a szék, a madzag, a kő és helyette piros-fehér csíkos lánckerítés védi a zöld füvet a vandál parkolóktól. A mandátumban a legkevesebb törvénykezdeményezés rekordját tartó képviselő a nyáron azzal védekezett, amikor gonosz újságíró kollégák erről  kérdezték, hogy a látszat csal. A többi parlamenti képviselő túl gyors, nem ő túl lassú.

A Kacsa rovatunkban megjelenő írások nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

Igazat kell adnunk neki. Amikor egymás után szedetik le az állami intézményekről a magyar feliratokat holmi román bloggerek, a piros-fehér-zöldnek ilyen ötletes elhelyezése, és a lassú, de pozitív változások láttán meg kell állapítanunk: fűnyeremény egy ilyen politikus!