Frontális baleset Zetelaka közelében

Az egyik autóban épp esküvőre igyekezhettek, gyerek is volt közöttük.
Fotó: Szabó Attila

Két személygépkocsi ütközött össze Zetelaka és Zeteváralja között szombaton délután – jelezte szerkesztőségünknek egy szemtanú, aki fényképet is küldött a helyszínről. Szabó Attila elmondása szerint valamikor 14.00 óra körül történhetett a baleset, mert amikor odaértek (14.45-kor), még az úttesten voltak az autók, a rendőrök helyszíneltek és irányították a forgalmat, és egy férfi éppen egy gyerekülést szedett ki a sötét autóból. Amint az a fotón is látszik, mindkét járműben kinyíltak a légzsákok – tette hozzá.

Egy másik szemtanú, Pap Gellért valamivel korábban érkezhetett a helyszínre, mert még látták kiszállni az embereket az autókból. „Szerencsére az utasoknak és a sofőröknek nem esett komolyabb baja” – kommentelte a látottak alapján az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban. Egyik sofőrnek vérzett a feje, de az se volt súlyos, mondta még.

Ugyancsak tőle tudtuk meg, hogy kisgyerek is volt az sötét autóban, amely Zetelaka felé tartott, és úgy vélte, a benn ülő család épp esküvőre mehetett, mert „úgy voltak öltözve, és mintha díszített lett volna a kocsi”. A másik irányba haladó autóból egy női sofőrt látott kiszállni.

Cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérni Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt, a hírt utólag frissítjük.