Frissítve: lángokban áll egy székelyudvarhelyi gyár (videó)

Forrás: Székelyudvarhelyi Közlekedési infó Facebook-oldala/fotó: Simó Lajos

Meggyúlt a Maxoll kft. gyára Székelyudvarhelyen hétfőn, augusztus 14-én késő este, írja közleményében a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). A helyszínre a székelyudvarhelyi kirendeltség tűzoltói három, vízzel és habbal oltó járművel, egy emelőkosaras gépkocsival és egy SMURD mentőautóval szálltak ki. A tűz mintegy 200 négyzetméteres területet érint. Riasztották a farlaslaki, fenyédi és máréfalvi önkéntes tűzoltókat is.

Fotó: olvasói felvétel

A gépjárműforgalom is lelassult a város Székelykeresztúr felőli kijáratánál.

22:30

A helyszínen a lángok egyre nagyobbak lesznek. Rengeteg tűzoltóautó van. A forgalom áll. Több lakó is a főúton bámészkodik – tájékoztat kollégánk a helyszínről.

22:45

Az Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport (UTCA) Facebook-bejegyzése szerint toxikus anyagok is kerülhettek a légkörbe, ezért mindenki csukja be az otthona ajtóit, ablakait. Az ISU ezt még nem erősítette meg.

23:28

Továbbra is dolgoznak a tűz oltásán. Az érintett terület körülbelül 300 négyzetméter. Személyi sérültek nincsenek.

Forrás: Székelyudvarhelyi Közlekedési infó Facebook-oldala/fotó: ISU

A székelyudvarhelyi tűzoltóság 5 tűzoltóautóval, 1 emelőkosaras tűzoltóautóval és 1 SMURD mentőautóval dolgozik a tűz eloltásán. Az önkéntes tűzoltók (SVSU) 12 járművel támogatják az oltást – tájékoztat a katasztrófavédelem.

23:46

Eloltották a tüzet. Az ISU tájékoztatása szerint nem kerültek toxikus anyagok a levegőbe.

Forrás: Székelyudvarhelyi Közlekedési infó Facebook-oldala/fotó: ISU

Ha további információkat kapunk, cikkünk frissül.

Az uh.ro a te véleményedre kíváncsi!

Segíts nekünk megtervezni a jövőt! Csak pár kérdésre kell válaszolnod, mindössze 5 percbe telik, de nekünk sokat segítesz vele!

Segítek, kitöltöm a kérdőívet! »